Referenssit – Urakointi

Metsä Fibren biotuotetehtaan ruokalan korjaus

Rakennustoimisto Alonen vastasi Äänekosken biotuotetehtaan ruokala- ja korjaamorakennuksen korjaustöistä ennen tehtaan käyttöönottoa.

Historian suurin suomalainen metsäteollisuushanke

Äänekoskelle valmistuva Metsä Fibren biotuotetehdas on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 1,2 miljardia euroa. Rakennustoimisto Alonen oli mukana hankkeessa korjaamalla rakennuksen, jossa sijaitsevat biotuotetehtaan ruokala sekä tehdasalueen korjaamo.

Urakka saatiin kilpailutuksen kautta ja se aloitettiin ruokalatilojen osalta kesällä 2017. Korjaamon tilat ovat vuorossa syksyn aikana valmistuen viimeistään lokakuussa. Remontoitavaa pinta-alaa rakennuksessa on yhteensä noin 4 000 m2 kahdessa tasossa.

Onnistunut toteutus sovitussa aikataulussa

Urakkakokonaisuus sisälsi rakenteellisia korjauksia, pintatöiden teon ruokalan ja korjaamon puolella sekä valmistuskeittiön täydellisen uusimisen: pinnat, väliseinät ja tekniikan.

Haasteellisen projektista teki se, että aikataulu oli poikkeuksellisen tiukka. Miljardiluokan hankkeessa viivästymisiin ei ole varaa, ja ruokalan oli oltava valmis tehtaan toiminnan käynnistyessä. Urakka saatiin toteutettua ajallaan ja tilaaja oli tyytyväinen lopputulokseen.

Original Sokos Hotel Alexandra uudistui

Original Sokos Hotel Alexandran ilme päivittyi Rakennustoimisto Alosen käsissä talvikauden 2016–2017 aikana.

Laaja uudistus perinteikkäälle ja suositulle hotellille

Osuuskauppa Keskimaan omistuksessa vuodesta 1990 ollut Original Sokos Hotel Alexandra kaupungin keskustassa on vuosien varrella muuntautunut moneen kertaan. Viimeisin remontti hotelliin oli toteutettu vuonna 2005, ja syksyllä 2016 ilmettä haluttiin päivittää tarjoamaan kävijöille vielä parempia asiakaskokemuksia.

Projekti lähti liikkeelle kilpailutuksesta, jonka kautta pääurakoitsijaksi valikoitui Rakennustoimisto Alonen. Taustalla oli jo aiempia Keskimaalle onnistuneesti toteutettuja hankkeita, kuten Solo Sokos Hotel Paviljongin sisustusurakka sekä nyt jo toimintansa lopettaneen Hotelli Jyväshovin remontti.

Hanke oli sisällöltään laaja, ja Rakennustoimisto Aloselle Alexandran uudistus oli talven 2016–2017 suurin urakka, joka työllisti parikymmentä omaa työntekijää sekä ison määrän aliurakoitsijoita.

Lopputuloksena tyylikkyyttä ja luonnonläheistä tunnelmaa

Yhdeksän kuukauden aikana uusittiin hotellin julkisivu ja vesikatto sekä Asemakadun puoleisen, vuonna 1973 valmistuneen siiven kaikki hotellihuoneet. Huoneita oli remontoitavalla alueella noin 100, mutta uudistuksen myötä niistä valmistui 65 entistä isompaa huonetta uudella ilmeellä. Niiden kaikki pinnat ja tekniikka uusittiin perusteellisesti.

Kohteen sijainti asetti haasteita logistiikalle ahtautensa takia, ja talviaikainen toteutus vaati erityisjärjestelyjä lämmityksen ja olosuhdehallinnan suhteen. Remontti saatiin kuitenkin hienosti valmiiksi aikataulun mukaan kesällä 2017, ja kesäkauden asiakkaat pääsivät jo yöpymään uusittuihin huoneisiin.

Remontin myötä hotellin yleisilme on tyylikäs ja siisti ja huoneet tavanomaista tilavampia. Huoneiden sisustus on laadukas ja lämminhenkisen viihtyisä. Värimaailma ja materiaalivalinnat ovat saaneet vaikutteita keskisuomalaisesta luonnosta, ja miellyttävää vaikutelmaa täydentävät epäsuorat valaistusratkaisut sekä huoneita tasaisesti jäähdyttävät kattopaneelit.

Jalo kitchen & lounge -ravintolan remontti päivitti ilmeen ja toimivuuden

Keskimaa päätti vuonna 2016 uudistaa Jyväskylän keskustassa sijaitsevaa Sokos Hotel Alexandraa. Hankkeen pääurakoitsijaksi valittiin Rakennustoimisto Alonen, joka on toiminut Keskimaan yhteistyökumppanina useissa rakennushankkeissa vuosien varrella. Samassa yhteydessä remontoitiin myös hotellin alakerroksessa Gastropub Jalo -nimellä toiminut ravintola.

”Alosen valintaa remontin toteuttajaksi tuki myös paikallisuus: jyväskyläläisenä toimijana haluamme tarjota työtä oman kaupungin yritykselle ja työntekijöille”, perustelee Jalon ravintolapäällikkö Jaska Lahti.

”Mittava remontti lähti liikkeelle hotellihuoneiden uusimisesta. Samalla pohdittiin, mitä Jalolle tehdään, ja sen puitteet päädyttiin myös uusimaan. Silloisella keittiöllä ei pystytty vastaamaan kysyntään, ja päivitys oli tarpeen ravintolan ilmeenkin suhteen”, kertoo Lahti projektin lähtökohdista.

Lue koko referenssiteksti

Piilolan klubitilan arvokkuus säilyi saneerauksessa

Piilolan klubi on Äänekoskella biotuotetehtaan läheisyydessä sijaitseva klubitila. Klubilla majoitetaan tehtaalle tulevia arvovaltaisia, kansainvälisiäkin vieraita ja järjestetään tilaisuuksia. Useita vuosikymmeniä nähnyt klubitila haluttiin palauttaa edustuskuntoon, ja meidät valittiin tekemään sille täydellinen saneeraus.

Klubitilan saneeraus aloitettiin vuoden 2016 alussa, ja kesä-heinäkuuhun mennessä kaikki pinnat oli laitettu uusiksi. Tilojen ilmettä muutettiin modernimmaksi, mutta arvokkuus haluttiin kuitenkin säilyttää entisellään. Esimerkiksi uima-allas poistettiin ja sen tilalle valmistuivat tyylikäs takkakabinetti sekä entistä laajempi saunaosasto. Samalla myös rakennuksen toisessa siivessä sijaitsevat majoitustilat saneerattiin.

Pinnoissa käytettiin luonnollisesti runsaasti puuta. Toteutuksessa päästiin käyttämään työtapoja ja menetelmiä, joita harvoin tarvitaan nykyaikaisissa kohteissa. Laadukas ja persoonallinen lopputulos tuo hyvin esille suomalaisen puun kauneuden.

Asiakas oli erittäin tyytyväinen saneerausprojektin sujumiseen ja lopputulokseen. Hankkeen valmistuminen ajallaan oli erittäin tärkeää, sillä klubitilan oli oltava käyttökunnossa kesällä saapuvia vieraita varten. Vaikka töiden tarkka aikatauluttaminen purkutöitä vaativassa saneerauskohteessa on aina haasteellista, tavoiteaikataulussa pysyttiin suunnitelmien mukaisesti.

Saneeraushankkeen osapuolten eli rakennuttajan, suunnittelijan ja urakoitsijan välinen yhteistyö toimi kohteessa loistavasti. Toteutimme kaiken pienellä mutta ammattitaitoisella porukalla, jolloin haasteellinen kohde saatiin laadukkaasti valmiiksi. Nyt klubilla kelpaa taas kestittää vieraita!