Referenssit – asuntorakentaminen

As Oy Jyvälänrinne valmistui Mäki-Mattiin

Rakensimme 28 laadukasta asuntoa rauhalliselle Mäki-Matin alueelle, Jyväskylän parhaalle paikalle keskustan läheisyyteen. Asunnot valmistuivat keväällä 2017.

Yhteisöllinen ja näyttävä asuinkohde

Arkkitehdin suunnitelmia seuraten Mäki-Matin viihtyisän ja rauhallisen pientaloalueen yhteyteen nousi yksilöllinen ja arkkitehtonisesti upea asuinkohde, As Oy Jyvälänrinne. Se koostuu kolmesta talosta, jotka muodostavat persoonallisen ja yhteisöllisen pihapiirin. Huoneistojen koot vaihtelevat kompaktista 27-neliöisestä yksiöstä aina 113 m2:n kokoiseen viiden huoneen ja keittiön perheasuntoon saakka.

Huoneistoissa yhdistyvät tarkkaan mietityt, käytännölliset tilaratkaisut ja laadukkaat, nykyaikaiset materiaalit. Lattiapinnat tehtiin näyttävästä ja kestävästä vinyylilankusta, seinät maalattiin vaalein sävyin ja viimeisteltiin valkoisin jalkalistoin. Keittiön kaapistot ovat ajattoman selkeälinjaiset ja pesuhuoneissa on tyylikäs laatoitus. Huoneistojen pintamateriaaleissa käytettiin valkoista sekä harmaan eri sävyjä, jolloin kokonaisuudesta saatiin ilmeeltään rauhallinen. Näin kodin sisustusta on helppo täydentää haluamillaan väreillä.

Erityislaatuinen lopputulos on herättänyt ihastusta

As Oy Jyvälänrinteen tavoitteena oli tarjota persoonallisia ja uniikkeja asuntoja, mikä asetti omat haasteensa rakentamiselle. Mutta kun suunnitelmat ja aikataulutus olivat jo alusta asti tehty hyvin ja huolella, niin kaikkiin tarvittaviin yksityiskohtiin pystyttiin paneutumaan niiden vaatimalla tarkkuudella. Koko urakka hoidettiinkin harkitusti, laadukkaasti, aikataulussa ja ilman ylimääräistä kiirettä – mikä näkyy myös lopputuloksessa.

Valmiit asunnot ovat keränneet ihastusta ja innostuneita kommentteja niin tulevien asukkaiden kuin rakennusalan ammattilaistenkin keskuudessa. Työnjälki ja asuntojen yleinen tasokkuus ovat saaneet paljon kiitosta.

Palautteen perusteella näyttäisi siltä, että As Oy Jyvälänrinteessä on todellakin onnistuttu saavuttamaan jotain poikkeuksellisesta. Lopputulokseen voidaan siis hyvällä syyllä olla tyytyväisiä.

Asuntorakentamisen suunnannäyttäjä

As Oy Jyvälänrinne on poikkeuksellinen kohde jo rakenteellisestikin. Se ei ole varsinaisesti kerrostalo eikä toisaalta rivitalokaan, vaan jotain niiden väliltä – jotain sellaista, mikä sopii parhaiten juuri tälle sijainnille. Sama uniikkius näkyy myös asunnoissa: As Oy Jyvälänrinteen asunnot eivät noudata orjallisesti tiettyä asuntokaavaa, vaan valikoimasta löytyy monta erilaista asuntotyyppiä, joiden suunnittelussa ja toteuttamisessa on kuunneltu myös asukkaiden toiveita.

As Oy Jyvälänrinne on myös erityislaatuinen kohde koko jyväskyläläiselle asuntorakentamiselle. Kohteessa käytetty puurakentaminen ja tavanomaisesta kerrostalotuotannosta ja parakkirivitalotuotannosta poikkeava yksilöllinen ja arkkitehtonisesti kaunis rakentaminen ovat sellaisia teemoja, joita pyrimme edistämään myös tulevissa rakennusurakoissamme. Yksilölliset, viihtyisät ja kauniit asunnot ovat tätä aikaa.

Leija- ja Mehiläishaukka saapuvat Haukkalaan

Kun Ritarihaukka valmistui, aloitettiin seuraavien kohteiden suunnittelu naapuritontille. As Oy Leija- ja Mehiläishaukka muodostavat 15 asunnon kokonaisuuden, jonka rakentaminen aloitettiin syksyllä 2014.

Leija- ja Mehiläishaukan suunnitelmat mukailevat Ritarihaukan ilmettä, mutta lopputulos on silti uniikki erilaisten ja uusien ratkaisujen ansioista. Vaaleaksi ja harmaaksi maalatun puun rinnalle julkisivuun tuotiin uudenlaista materiaalia, läpivärjättyä kuitusementtilevyä. Kuitusementtilevyä on käytetty mm. Leija- ja Mehiläishaukan jätekatoksessa ja huoneistojen edessä olevissa autokatoksissa. Autokatokset ovatkin saaneet osaltaan huomiota modernin tyylikkäästä ilmeestä. Niitä onkin kuullut verrattavan jopa lentokoneen siipiin.

Myös sisäpuolelle tuotiin jotakin uutta. Vinyylilankut toivat kestävän ja nykyaikaisen ratkaisun asuntojen lattioille. Muut materiaalit mukailevat ajankohtaisia trendejä tarkoin harkittuja yksityiskohtia myöten. Koska oma koti on myös sen asukkaansa näköinen, saivat tulevat asukkaat vaikuttaa jo rakentamisvaiheessa tulevan asuntonsa valintoihin. Koskivatpa muutokset sitten seinien sävyjä tai vaikka huonejärjestelyjen muutoksia, pyrimme aina toteuttamaa asukkaan toivomat muutokset.

 

Ensimmäinen Haukka kotiutuu

Keväällä 2013 käynnistyi ensimmäisen Haukan, As Oy Ritarihaukan, rakentaminen Jyväskylän Haukkalaan. Haukkalan alue sijoittuu Tuomiojärven rantamaisemien ja Laajavuoren metsämaisemien tuntumaan. Vuoden 2013 lopussa valmistunut Ritarihaukka koostuu kymmenestä asunnosta, viidestä yhdessä tasossa olevasta kolmioista ja viidestä kaksitasoisesta 4h-asunnosta.

Jo kohteen suunnitteluvaiheessa oli selvää, että haluamme rakentaa rivitalokoteja, jotka mukailevat asuinalueen luonnetta. Suuret ikkunat ja läpitalon huoneistot tuovat valoa asuntoihin, mikä antaa asukkaalle mahdollisuuden nauttia luonnon läheisyydestä ympäri vuoden myös kotoa käsin. Ritarihaukan julkisivuissa on yhdistelty taitavasti puuta ja tiiltä. Vaaleaksi ja harmaaksi maalattu puu, punaruskea tiili ja punaruskeat ikkunanpielet muodostavat tyylikkään, harmonisen ja sopivasti modernin ilmeen Ritarihaukkaan.

Sisäpuolen materiaalit valittiin nykypäivän trendien mukaisesti, käytännön toimivuutta unohtamatta. Tammiparketti, harmaan eri sävyt, betonijäljitelmätaso, valkoinen kivikomposiittiallas ja lasinen suihkuseinä ovat osa huolella valittuja materiaaleja ja ratkaisuja. Uskomme, että myös pienillä yksityiskohdilla, kuten tyylikkäillä pyyhenaulakoilla, on merkittävä vaikutus asunnon ulkonäköön, ja sitä kautta asumisen viihtyvyyteen. Onhan oma koti yksi elämän merkittävimmistä hankinnoista – siellä kuuluukin viihtyä.