Blogi

Mäki-Mattiin kotiutuvat kaikenikäiset

Julkaistu 01.10.2016Mäki-Matissa lähellä ovat luonto, liikuntamahdollisuudet, lapsiperheiden palvelut ja keskustan vilinäkin – jokaiselle jotain!

Persoonallinen alue lähellä keskustaa

Moni asuinalue profiloituu tietyntyyppisille asukkaille ihanteelliseksi: on esimerkiksi rauhallisia lähiöitä lapsiperheille ja vilkkaampia alueita nuorille kaupunkilaisille. Mäki-Matista voi kuitenkin rehellisesti sanoa, että se on oivallinen asuinpaikka kaikenikäisille vauvasta vaariin – niin rakennuskantansa kuin palveluidensakin puolesta.

Kaikki Jyväskylän ydinkeskustan palvelut ovat Mäki-Matista lyhyen kävelymatkan päässä, ja linja-autoilla pääsee helposti liikkumaan joka puolelle kaupunkia. Myös Mäki-Matin alueelta löytyy monipuolisesti palveluita.

Puistoja ja tekemistä monenikäisille

Mäki-Matin perhepuisto Oikokadun varrella on taatusti lasten ja heidän vanhempiensa mieleen. Puisto on perustettu jo vuonna 1979, ja se on Suomen vanhin perhepuisto. Laajalla ulkoilualueella on mahdollisuuksia kiipeilyyn, touhuiluun ja vaikka makkaranpaistoon. Sisätiloista löytyvät leikkihuoneet varusteineen, keittiö ja wc:t. Mäki-Matin perhepuistossa järjestetään myös monenlaisia tapahtumia, joissa lapsiperheet voivat tavata toisiaan mukavissa merkeissä.

Keskeltä Mäki-Mattia löytyy myös Vellamonpuisto, joka tarjoaa tekemistä monenikäisille. Isommille lapsille on kiipeilyteline, ryhmäkeinu ja karuselli, pienemmille lapsille taas omat leikkivälineensä liukumäestä jousikiikkuun. Alueella on myös kaikille käyttäjille soveltuva kuntoilukeskus.

Vellamonpuisto

Lasten kasvaessa Mäki-Matissa ovat niin päiväkoti kuin koulutkin lähellä. Alueelta ja sen läheisyydestä löytyy ala- ja yläkoulu sekä kaksi lukiota, ja jopa yliopistokampus on aivan Mäki-Matin vieressä. Mäki-Matissa asuukin paljon myös hyvää sijaintia arvostavia opiskelijoita.

Loistava sijainti aktiivisille ihmisille

Urheiluhenkisille asukkailleen Mäki-Matti tarjoaa monia mahdollisuuksia. Hippoksen alueella Mäki-Matissa on jäähalli, jossa pääsee seuraamaan JYPin kotiotteluita. Samoilla tienoilla on monitoimitalo, jossa voi harrastaa palloilulajeja, käydä kuntosalilla tai osallistua erilaisiin tapahtumiin.

Mäki-Matissa sijaitseva Jyvälän kansalaisopisto järjestää mielenkiintoista tekemistä kaikenikäisille. Tarjolla on eri aihealueiden opetusta ja kursseja sekä iltapäivä- ja nuorisotoimintaa koululaisille. Jyvälä toimii myös kohtaamispaikkana eri-ikäisille lähialueen asukkaille.

Vaikka Mäki-Matissa puuhaa riittääkin, Mäki-Matti on kuitenkin paljon enemmän kuin sen tarjoamat aktiviteetit ja palvelut. Alue on vehreä ja ympäristöltään viihtyisä, ja siksi siellä on helppo viihtyä. Mäki-Matissa on harvoin tarjolla uusia asuntoja, ja siksi keväällä 2017 valmistuva As Oy Jyvälänrinne on loistava tilaisuus Mäki-Matista kodin haluaville.

Katso, millaisia asuntoja As Oy Jyvälänrinteessä on vielä vapaana!

» Tutustu myytäviin kohteisiin