Blogi

As Oy Jyvälänrinne: Runkovaihe

Julkaistu 02.06.2016As Oy Jyvälänrinteen rakennustyöt ovat edenneet kevään aikana suunnitelmien mukaan, ja toukokuun lopussa saatiin jo ensimmäisiä seinäelementtejä paikoilleen.

Tontilla on elämää!

Kortesuonkadun varrella alkoi tapahtua maaliskuun loppupuolella, kun rakennuslupa As Oy Jyvälänrinteelle oli saatu ja kaupungin mittamies oli käynyt merkkaamassa tontin nurkkapisteet.

Tässä kuvassa tontin raivaus alkaa jo olla hyvällä mallilla ja kevätaurinko sulattelee viimeisiä lumen rippeitä.
Tässä kuvassa tontin raivaus alkaa jo olla hyvällä mallilla ja kevätaurinko sulattelee viimeisiä lumen rippeitä.

Huhtikuun puolella, kun puut oli saatu kaadettua ja tontti raivattua, päästiin maanrakennustöihin. Kaivinkone saapui paikalle, ja pohjatöiden teko aloitettiin parkkialueelta.

Samoihin aikoihin tontille tehtiin työmaa-aitaukset, talojen ulkopuoliset viemäröinti- ja salaojitustyöt kuten hulevesiviemäröinnit, joiden tarkoitus on johtaa sadevesi ja perustusten kuivatusvesi pois. Kaupungin puolesta tontille liitettiin vesi, viemäröinti ja kaukolämpö.

Talojen rakentaminen käynnistyy

Talojen pohjatyöt etenivät aakkosjärjestyksessä A-talosta alkaen. A-talon pohjatyöt valmistuivat huhtikuun lopulla, ja kantavuuskokeet tehtiin juuri ennen vappua. Toukokuun alussa päästiin A-talon osalta perustusten tekoon, ja B-talon kohdalla aloitettiin maanrakennustöitä.

A-talon anturapohjien tekoa.
A-talon anturapohjien tekoa.

A-talon paikallavalutöiden valmistuttua toukokuun puolessa välissä oli aika aloittaa ensimmäisten elementtien asennus. Ensin paikoilleen laitettiin sokkelielementit, minkä jälkeen nousivat pystyyn ensimmäisen kerroksen seinäelementit. Ensimmäisen kerroksen kattoelementtien asennuspuuhat olivat vuorossa heti seuraavaksi.

Samaan aikaan B-talon pohjatyöt oli saatu valmiiksi ja menossa oli sokkelielementtien asennus. C-talolla pohjatyöt olivat hyvässä vauhdissa ja parhaillaan tehtiin anturapohjia.

Työt etenevät mainiosti

Maanrakennustöistä, perustusten teosta ja betoni- ja puuelementtien asennuksesta sekä vesikattojen teosta koostuva runkovaihe kestää As Oy Jyvälänrinteessä vielä kesän yli. Tällä hetkellä aikataulussa on pysytty loistavasti, ja lämmin kevät sekä alkukesä ovat suosineet projektia.

Kerromme lisää rakennustöiden etenemisestä taas seuraavaan vaiheeseen päästyämme. Talojen sisärakennusvaihe alkaa syksyllä ja jatkuu ensi vuoden kevääseen asti. Kannattaa seurailla blogiamme! Kysy myös lisää vapaista asunnoistamme.

» Kysy lisää